Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Droom je al langer van jouw eigen startup, maar weet je niet hoe en waar je moet beginnen? Dan kun je in dit artikel lezen hoe je jouw kennisintensief product, dienst of proces gemakkelijk kan opzetten en financieren zodat je zo snel mogelijk kan beginnen met ondernemen.
Het begint met een goed idee
Het is belangrijk om te beginnen met het uitwerken van een aantal punten. Om je op weg te helpen kan je allereerst de volgende vragen beantwoorden:
- Lost mijn product, dienst of proces een probleem op?
- Bestaat het mijn idee al?
- Hoe onderscheidt ik mij van andere?
- Wie is mijn doelgroep?
- Wat is mijn verdienmodel?
- Heb ik een startkapitaal nodig, zo ja hoeveel?
Zodra je deze vragen en meer hebt beantwoord in de vorm van een solide businessplan, is de volgende stap om het idee of concept wettelijk vast te leggen. Dit doe je bij het i-DEPOT. Zo zijn de intellectuele eigendomsrechten beschermd en kan niemand anders jouw idee gebruiken. Een goed uitgewerkt plan zorgt gegarandeerd voor een vliegende start!
Schrijf je in bij de KVK
Nu je jouw idee of prototype juridisch beschermd hebt, is het tijd om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Een officiële mijlpaal bij de opstart van jouw startup! Het inschrijven bij de KVK gaat eenvoudig online, dus voor je het weet kan het echte ondernemen beginnen.
Krijg de juiste begeleiding
Je bent al zover dat de startup officieel geregistreerd is bij de KVK. Misschien kon je ondertussen al met je eerste ideeën aan de slag? Of ben je een aantal mooie kansen misgelopen door onwetendheid? Je zal sowieso snel merken dat er toch heel wat ondernemersvraagstukken zijn waar je vooraf misschien nog niet over na had gedacht. Een ervaren business developer die je op elk moment bij kan staan komt dan écht wel van pas! Via Starterslift krijg je maximale ondersteuning om je startup in Breda op te zetten.
Startup Breda financieren
Een financieel duwtje in de rug om jouw startup in Breda van de grond te krijgen is altijd handig. Ga daarom na of je voldoet aan de voorwaarden van een lening bij Starterslift. Deze lening is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de provincie Noord-Brabant en de gemeenten Breda en Tilburg. Startende ondernemers in Breda hebben dus een streepje voor, want deze lening is niet voor iedereen in Nederland beschikbaar.
Als startende ondernemer in Breda kan je dus zeker deze kans niet laten liggen om veilig kapitaal te investeren in jouw startup. Neem vandaag nog contact op met Starterslift en binnen enkele weken kan je gebruik maken van de lening. Als je gebruik maakt van de ervaring van een business developer om een lening af te sluiten, dan lig je niet wakker met financiële kopzorgen.
Kan jij wel wat begeleiding of financiële steun gebruiken bij het opstarten en uitwerken van jouw idee of prototype? Neem dan zo snel mogelijk contact op met Starterslift. Wij wensen je in ieder geval veel succes met jouw nieuwe startup.
Over Starterslift Investments
Starterslift Investments is een pre-seed fonds voor studenten en medewerkers van Tilburg University, Avans Hogeschool en Breda University of Applied Sciences en voor startups uit de provincie Noord-Brabant. Het aanvragen van een lening en contact met Starterslift Investments verloopt altijd via de Braventure business developer binnen jouw kennisinstelling of bij de ontwikkelingsmaatschappijen Midpoint Brabant of Rewin.
Het Starterslift Investments fonds wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische zaken en Klimaat, de Provincie Noord-Brabant, de gemeente Breda en de gemeente Tilburg.
Starterslift investments B.V.
Warandelaan 2
5037 AB Tilburg